Persoonlijk
Energielabelexpert.nl werkt niet met onderaannemers. Joost is uw contactpersoon en staat u te woord gedurende het gehele proces.

Snel
Binnen vijf dagen na de opname van de woning ontvangt u uw energielabel op maat.

Betaalbaar
Energielabelexpert.nl hanteert eerlijke, heldere tarieven. Geen kleine lettertjes of verborgen kosten.

Kwaliteit
Joost is gediplomeerd energielabel-adviseur en specialist in het verstrekken van energiecertificaten

Wanneer heb je een energielabel nodig?

Zodra u uw woning gaat verhuren of verkopen heeft u een energielabel nodig. Het is dan zelfs verplicht om een energielabel aan te leveren. Heeft u geen energielabel op het moment dat u uw woning te huur of te koop zet? Dan riskeert u een boete.

Verkoop woning
Als een woning wordt overgeschreven via een notaris dient de woning voorzien te zijn van een geldig energielabel. In 2012 is dit verplicht gesteld, maar de regels zijn sinds 1 januari 2021 aangescherpt. Een erkend energielabel-adviseur moet nu fysiek langskomen bij de woning om het energielabel op te stellen.
Joost van Energielabelexpert.nl is zo’n erkend energielabel-expert. Maak snel een afspraak voor het opstellen van het energielabel van uw woning!

Energieadviseur Energielabelexpert

Wanneer heb je een energielabel nodig?

Verhuur woning
Huurders hebben recht op een energielabel en het energielabel telt daarnaast zwaar mee in het woningwaarderingsstelsel. Hoe zuiniger de woning is, hoe meer huurpunten de verhuurder hiervoor ontvangt. Deze huurpunten zijn belangrijk, want zij bepalen de maximale huurprijs van de woning. Bent u van plan uw huis te verhuren? Neem dan contact op met Energielabelexpert.nl en het energielabel wordt voor u geregeld.

Wat houdt een energielabel precies in?

Een energielabel is gebouwgebonden en geeft informatie over de hoeveelheid energie die bij gebruik van een woning nodig is om tot een bepaalde temperatuur te komen. Hierbij wordt gekeken naar zaken als verwarming, warmtewatervoorziening en isolatie. Het energielabel heeft een geldigheid van tien jaar en wordt weergegeven in de categorieën A++++ tot en met G. Hierbij is een woning met het label A++++ zeer energiezuinig en een woning met label G zeer energieverspillend. De labels A++++ tot en met B worden ook wel de groene labels genoemd.

Energielabel aanvragen voor woning

Aanvragen van een energielabel via Energielabelexpert.nl: hoe werkt dat?

Bel met energie-expert Joost voor het maken van een afspraak. U kunt hem bereiken via: 06-8354 5075. Joost stelt u een aantal vragen over de woning en vervolgens plant u samen de datum voor de opname in. Van deze afspraak krijgt u een bevestiging per e-mail.

Opname
Tijdens de opname worden de eigenschappen van de woning opgenomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de dikte van de isolatie, het type glas in de woning, de status van de cv-installatie en aanwezigheid van eventuele zonnepanelen. Al deze gegevens worden vervolgens verwerkt tot een energielabel.

Prijsopgave
Nog voordat het energielabel wordt opgesteld ontvangt u een prijsopgave. Zo weet u direct waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan. Wel zo eerlijk en transparant.

Energielabel binnen vijf werkdagen
Binnen vijf werkdagen na de opname ontvangt u het online-energierapport met bijbehorend energielabel. Hierin vindt u ook algemene aanbevelingen die te maken hebben met de woning.

Betaling
Bij het opleveren van het energielabel ontvangt u een e-mail met betaallink. Na betaling krijgt u toegang tot het digitale energielabel. U kunt het rapport dan zo vaak downloaden als u wilt.

Waarvoor kunt u de expertise van Energielabelexpert.nl nog meer inzetten?

Bij sommige hypotheekverstrekkers kunt u korting krijgen als u energiebesparende maatregelen doorvoert in uw woning. Wilt u hier meer over weten? Of gaat u misschien verbouwen en wilt u weten wat uw nieuwe energielabel wordt? Ook dan staat Joost van Energielabelexpert.nl voor u klaar!

 

Energielabel aanvragen

Meer over Joost, de energielabel-expert

Mijn naam is Joost en ik ben het gezicht achter Energielabelexpert.nl. Met meer dan tien jaar ervaring als energieadviseur weet ik precies hoe ik u kan helpen met het energielabel. Wilt u uw woning verduurzamen of besparen op de energiekosten? Ook dan denk ik graag met u mee.

Mijn tarieven zijn net als mijn werkwijze: duidelijk, eerlijk en transparant. Bij mij hoeft u niet bang te zijn voor kleine lettertjes of verborgen kosten. Mijn werkgebied spreidt zich uit over heel Noordoost-Brabant.

Benieuwd hoe ik u kan helpen met uw energielabel? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan.

Joost Dalinghaus
Joost Dalinghaus
2022-03-17
Patrick
Patrick
2022-03-14
Goed, snel en duidelijk contact!
Roy Scholte
Roy Scholte
2022-02-25
Prettig contact en snelle opvolging
Jerome Schiprowski
Jerome Schiprowski
2022-02-24
Erwin de Bruijn
Erwin de Bruijn
2022-02-22
Vanmorgen een bezoek gehad van Joost voor een inspectie en vanavond het e-mailtje ontvangen dat het al was uitgewerkt. Snelle service en netjes geregeld.
Margret Van Zutphen
Margret Van Zutphen
2022-02-21
Frank-Jan van Deijck
Frank-Jan van Deijck
2022-02-21
Vakkundig beoordeling van het energielabel en een supersnelle service, fijn!
Hugo Groenland
Hugo Groenland
2022-01-20
Prettig in communicatie en komt afspraken keurig na.
Sander Hüsken
Sander Hüsken
2022-01-19
Joost is zeer accuraat, neemt de tijd en komt zijn afspraken na! zeer goede ervaring met hem, dus zeer zeker aan te bevelen.
Maikel Van den Heuvel
Maikel Van den Heuvel
2022-01-13
Ik ben goed geholpen door Joost. Hij heeft het energielabel ook snel kunnen regelen. Ook heeft hij duidelijk en goed gecommuniceerd.
Joost Dallinghaus - Energielabelexpert

De Energielabelexpert van Den Bosch

Woont u in Noord-Brabant in de omgeving van EindhovenDen Bosch, Tilburg, Helmond of Oss? Dan is een afspraak snel geregeld!

In Den Bosch is Energielabelexpert.nl werkzaam in en rondom:

 • Centrum
 • Muntel
 • Vliert
 • Maaspoort
 • Graafsepoort
 • Paleiskwartier
 • Pettelaar
 • Orthen
 • Engelen
 • Rosmalen
 • Vught
 • Empel
 • Nuland
 • Vinkel
Noord Brabant