Persoonlijk
Energielabelexpert.nl werkt niet met onderaannemers. Joost is uw contactpersoon en staat u te woord gedurende het gehele proces.

Snel
Binnen vijf dagen na de opname van de woning ontvangt u uw energielabel op maat.

Betaalbaar
Energielabelexpert.nl hanteert eerlijke, heldere tarieven. Geen kleine lettertjes of verborgen kosten.

Kwaliteit
Joost is gediplomeerd energielabel-adviseur en specialist in het verstrekken van energiecertificaten

Hoe zuinig is uw huis?

Energielabels lopen van G tot A++++ en geven aan hoe energiezuinig een woning is. Een woning met label G heeft wat betreft energiezuinigheid nog een lange weg te gaan, terwijl een huis met label A++++ enorm energiezuinig is. Bij een huis met label A++++ zijn vaak verschillende energiebesparende maatregelen doorgevoerd, zoals de installatie van een warmtepomp, leidingisolatie en energiezuinige deuren.

Hoe wordt een energielabel opgesteld?

Een erkend energielabel-expert inspecteert de woning en aan de hand van de verzamelde gegevens wordt een energierapport met bijbehorend label opgesteld. Dit energierapport wordt vervolgens in de landelijke database opgenomen en is tien jaar geldig.

Energieadviseur Energielabelexpert

Is een energielabel voor een woning verplicht?

Zodra u uw huis gaat verkopen of verhuren is een energielabel verplicht. Sinds 2021 mag een energielabel alleen worden opgesteld door een erkend energie-adviseur, aan de hand van een fysieke inspectie van de woning. Wanneer u niet in het bezit bent van een geldend energielabel en u zet uw huis te koop of te huur, riskeert u een boete.

Zijn er nog andere redenen waarom het slim is om een energielabel aan te vragen?

Die zijn er! Het is altijd slim om een energielabel aan te vragen omdat:

– Dit inzicht geeft in uw energieverbruik. Op basis hiervan kunt u nadenken over energiebesparende (én kostenbesparende) maatregelen.
– Het mogelijk is om korting te krijgen op uw hypotheekrente als u door het toepassen van energiebesparende maatregelen het energielabel van uw huis verhoogt.

Wilt u graag meer inzicht in het energieverbruik van uw woning? Wilt u advies over het doorvoeren van energiebesparende maatregelen? Of heeft u gewoonweg een energielabel nodig omdat u uw huis gaat verhuren of verkopen? Wat uw situatie ook is, Energielabelexpert.nl helpt u graag op weg met het energielabel. Neem vandaag nog contact op met energie-adviseur Joost!

Energielabel aanvragen

Hoe vraag ik een energielabel aan bij Energielabelexpert.nl?

Dat is heel simpel en zo geregeld! Volg onderstaande stappen en u beschikt binnen mum van tijd over een energielabel van uw woning.

 • Telefonische intake
  Neem contact op met Joost voor een telefonische intake. Dit kan door te bellen naar 06-83545075. Na afloop van de intake wordt de inspectie ingepland.
 • Prijsopgave
  Met de afspraakbevestiging ontvangt u van Joost ook een prijsopgave. Hierin staan alle kosten vermeld, zodat u precies weet waar u aan toe bent.
 • Inspectie
  Tijdens de inspectie loopt Joost de technische gegevens van uw woning na. Met de verzamelde gegevens berekent hij de energieprestatie van uw woning.
 • Betaling
  Via e-mail ontvangt u een betaalverzoek voor het energierapport van uw woning.
 • Energierapport met energielabel
  Zodra u de factuur betaald heeft krijgt u toegang tot uw digitale energierapport met energielabel.
Energielabel aanvragen voor woning

Meer over Joost, de energielabel-expert

Mijn naam is Joost en ik ben het gezicht achter Energielabelexpert.nl. Met meer dan tien jaar ervaring als energieadviseur weet ik precies hoe ik u kan helpen met het energielabel. Wilt u uw woning verduurzamen of besparen op de energiekosten? Ook dan denk ik graag met u mee.

Mijn tarieven zijn net als mijn werkwijze: duidelijk, eerlijk en transparant. Bij mij hoeft u niet bang te zijn voor kleine lettertjes of verborgen kosten. Mijn werkgebied spreidt zich uit over heel Noordoost-Brabant.

Benieuwd hoe ik u kan helpen met uw energielabel? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan.

Joost Dalinghaus
Joost Dalinghaus
2022-03-17
Patrick
Patrick
2022-03-14
Goed, snel en duidelijk contact!
Roy Scholte
Roy Scholte
2022-02-25
Prettig contact en snelle opvolging
Jerome Schiprowski
Jerome Schiprowski
2022-02-24
Erwin de Bruijn
Erwin de Bruijn
2022-02-22
Vanmorgen een bezoek gehad van Joost voor een inspectie en vanavond het e-mailtje ontvangen dat het al was uitgewerkt. Snelle service en netjes geregeld.
Margret Van Zutphen
Margret Van Zutphen
2022-02-21
Frank-Jan van Deijck
Frank-Jan van Deijck
2022-02-21
Vakkundig beoordeling van het energielabel en een supersnelle service, fijn!
Hugo Groenland
Hugo Groenland
2022-01-20
Prettig in communicatie en komt afspraken keurig na.
Sander Hüsken
Sander Hüsken
2022-01-19
Joost is zeer accuraat, neemt de tijd en komt zijn afspraken na! zeer goede ervaring met hem, dus zeer zeker aan te bevelen.
Maikel Van den Heuvel
Maikel Van den Heuvel
2022-01-13
Ik ben goed geholpen door Joost. Hij heeft het energielabel ook snel kunnen regelen. Ook heeft hij duidelijk en goed gecommuniceerd.
Joost Dallinghaus - Energielabelexpert

De Energielabelexpert van Den Bosch

Woont u in Noord-Brabant in de omgeving van EindhovenDen Bosch, Tilburg, Helmond of Oss? Dan is een afspraak snel geregeld!

In Eindhoven werkt Energielabelexpert.nl in en rondom:

 • Centrum
 • Woensel
 • Tongelre
 • Stratum
 • Gestel
 • Strijp
Noord Brabant