Persoonlijk
Energielabelexpert.nl werkt niet met onderaannemers. Joost is uw contactpersoon en staat u te woord gedurende het gehele proces.

Snel
Binnen vijf dagen na de opname van de woning ontvangt u uw energielabel op maat.

Betaalbaar
Energielabelexpert.nl hanteert eerlijke, heldere tarieven. Geen kleine lettertjes of verborgen kosten.

Kwaliteit
Joost is gediplomeerd energielabel-adviseur en specialist in het verstrekken van energiecertificaten

Waarom heeft u een energielabel nodig?

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Als u uw woning wilt verkopen of verhuren dan heeft u dit energielabel nodig om aan te tonen in welke energiecategorie uw woning valt. Zo kunnen potentiële kopers een eerlijkere inschatting maken van de energiezuinigheid van uw huis. De labels lopen van G tot A+++, waarbij het label G gebruikt wordt voor de minst energiezuinige woningen en het label A++++ voor de groenste woningen. Denkt u na over de verkoop of verhuur van uw huis? Vergeet dan niet op tijd een energielabel aan te vragen!

Door wie wordt het energielabel opgesteld en hoe lang is het geldig?
Het energielabel wordt opgesteld door een erkend energielabel-adviseur, zoals Energielabelexpert.nl. Het energierapport met bijbehorend label wordt opgenomen in een landelijke database en het label is tien jaar geldig.

Energieadviseur Energielabelexpert

Hoe werkt het aanvragen van een energielabel bij Energielabelexpert.nl?

Energielabel aanvragen in vijf stappen

 • Telefonische intake
  Neem telefonisch contact op met energielabel-expert Joost voor een telefonische intake. Dit kan door te bellen naar 06-83545075. Na afloop van de intake plant u samen met Joost een afspraak voor de bezichtiging. Heeft u een drukke agenda? Geen probleem! Energielabelexpert.nl werkt flexibel en er is altijd wel een gaatje te vinden.
 • Afspraakbevestiging en prijsopgave
  Via e-mail ontvangt u de afspraakbevestiging voor de bezichtiging plus de prijsopgave. Hierin staan alle kosten vermeld. Zo weet u precies waar u aan toe bent en hoeft u zich geen zorgen te maken over nare verrassingen achteraf.
 • Bezichtiging
  Tijdens de bezichtiging loopt Joost samen met u de technische gegevens van de woning na. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de materiaalsoorten, de isolatiedikte en de cv-installatie. Aan de hand van de verzamelde gegevens wordt de energieprestatie van uw woning berekend.
 • Betaling
  Binnen vijf werkdagen na de gemaakte afspraak ontvangt de factuur voor het energierapport van uw woning.
 • Energielabel binnen vijf werkdagen
  Zodra u heeft betaald krijgt u online toegang tot het energierapport. Vanaf dat moment heeft u het energielabel van uw woning in handen en weet u hoe energiezuinig uw huis is!
Energielabel aanvragen voor woning

Wist u al dat?…

 1. Het mogelijk is om een bestaand energielabel van een huis te verbeteren? Energielabelexpert.nl helpt hier graag bij!
 2. U door het uitvoeren van energiebesparende maatregelen in aanmerking kunt komen voor een korting op de hypotheekrente? Ook hier denkt Energielabelexpert graag met u mee.
 3. Ook bij verkoop en verhuur van woonboten en vakantiewoningen een energielabel verplicht is?
 4. Een monument geen energielabel nodig heeft? Voor monumenten kan wel een energielabel aangevraagd worden, maar dit is niet verplicht.
Energielabel aanvragen

Meer over Joost, de energielabel-expert

Mijn naam is Joost en ik ben het gezicht achter Energielabelexpert.nl. Met meer dan tien jaar ervaring als energieadviseur weet ik precies hoe ik u kan helpen met het energielabel. Wilt u uw woning verduurzamen of besparen op de energiekosten? Ook dan denk ik graag met u mee.

Mijn tarieven zijn net als mijn werkwijze: duidelijk, eerlijk en transparant. Bij mij hoeft u niet bang te zijn voor kleine lettertjes of verborgen kosten. Mijn werkgebied spreidt zich uit over heel Noordoost-Brabant.

Benieuwd hoe ik u kan helpen met uw energielabel? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan.

Joost Dalinghaus
Joost Dalinghaus
2022-03-17
Patrick
Patrick
2022-03-14
Goed, snel en duidelijk contact!
Roy Scholte
Roy Scholte
2022-02-25
Prettig contact en snelle opvolging
Jerome Schiprowski
Jerome Schiprowski
2022-02-24
Erwin de Bruijn
Erwin de Bruijn
2022-02-22
Vanmorgen een bezoek gehad van Joost voor een inspectie en vanavond het e-mailtje ontvangen dat het al was uitgewerkt. Snelle service en netjes geregeld.
Margret Van Zutphen
Margret Van Zutphen
2022-02-21
Frank-Jan van Deijck
Frank-Jan van Deijck
2022-02-21
Vakkundig beoordeling van het energielabel en een supersnelle service, fijn!
Hugo Groenland
Hugo Groenland
2022-01-20
Prettig in communicatie en komt afspraken keurig na.
Sander Hüsken
Sander Hüsken
2022-01-19
Joost is zeer accuraat, neemt de tijd en komt zijn afspraken na! zeer goede ervaring met hem, dus zeer zeker aan te bevelen.
Maikel Van den Heuvel
Maikel Van den Heuvel
2022-01-13
Ik ben goed geholpen door Joost. Hij heeft het energielabel ook snel kunnen regelen. Ook heeft hij duidelijk en goed gecommuniceerd.
Joost Dallinghaus - Energielabelexpert

De Energielabel-expert van Helmond

Woont u in Noord-Brabant in de omgeving van EindhovenDen Bosch, Tilburg, Helmond of Oss? Dan is een afspraak snel gemaakt!

Noord Brabant