Persoonlijk
Energielabelexpert.nl werkt niet met onderaannemers. Joost is uw contactpersoon en staat u te woord gedurende het gehele proces.

Snel
Binnen vijf dagen na de opname van de woning ontvangt u uw energielabel op maat.

Betaalbaar
Energielabelexpert.nl hanteert eerlijke, heldere tarieven. Geen kleine lettertjes of verborgen kosten.

Kwaliteit
Joost is gediplomeerd energielabel-adviseur en specialist in het verstrekken van energiecertificaten

Waarom heeft u een energielabel nodig?

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Als u uw woning wilt verkopen of verhuren dan heeft u dit energielabel nodig om aan te tonen in welke energiecategorie uw woning valt. Zo kunnen potentiële kopers een eerlijkere inschatting maken van de energiezuinigheid van uw huis. De labels lopen van G tot A+++, waarbij het label G gebruikt wordt voor de minst energiezuinige woningen en het label A++++ voor de groenste woningen. Denkt u na over de verkoop of verhuur van uw huis? Vergeet dan niet op tijd een energielabel aan te vragen!

Door wie wordt het energielabel opgesteld en hoe lang is het geldig?
Het energielabel wordt opgesteld door een erkend energielabel-adviseur, zoals Energielabelexpert.nl. Het energierapport met bijbehorend label wordt opgenomen in een landelijke database en het label is tien jaar geldig.

Energieadviseur Energielabelexpert

Hoe werkt het aanvragen van een energielabel bij Energielabelexpert.nl?

Energielabel aanvragen in vijf stappen

 • Telefonische intake
  Neem telefonisch contact op met energielabel-expert Joost voor een telefonische intake. Dit kan door te bellen naar 06-83545075. Na afloop van de intake plant u samen met Joost een afspraak voor de bezichtiging. Heeft u een drukke agenda? Geen probleem! Energielabelexpert.nl werkt flexibel en er is altijd wel een gaatje te vinden.
 • Afspraakbevestiging en prijsopgave
  Via e-mail ontvangt u de afspraakbevestiging voor de bezichtiging plus de prijsopgave. Hierin staan alle kosten vermeld. Zo weet u precies waar u aan toe bent en hoeft u zich geen zorgen te maken over nare verrassingen achteraf.
 • Bezichtiging
  Tijdens de bezichtiging loopt Joost samen met u de technische gegevens van de woning na. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de materiaalsoorten, de isolatiedikte en de cv-installatie. Aan de hand van de verzamelde gegevens wordt de energieprestatie van uw woning berekend.
 • Betaling
  Binnen vijf werkdagen na de gemaakte afspraak ontvangt de factuur voor het energierapport van uw woning.
 • Energielabel binnen vijf werkdagen
  Zodra u heeft betaald krijgt u online toegang tot het energierapport. Vanaf dat moment heeft u het energielabel van uw woning in handen en weet u hoe energiezuinig uw huis is!
Energielabel aanvragen voor woning

Wist u al dat?…

 1. Het mogelijk is om een bestaand energielabel van een huis te verbeteren? Energielabelexpert.nl helpt hier graag bij!
 2. U door het uitvoeren van energiebesparende maatregelen in aanmerking kunt komen voor een korting op de hypotheekrente? Ook hier denkt Energielabelexpert graag met u mee.
 3. Ook bij verkoop en verhuur van woonboten en vakantiewoningen een energielabel verplicht is?
 4. Een monument geen energielabel nodig heeft? Voor monumenten kan wel een energielabel aangevraagd worden, maar dit is niet verplicht.
Energielabel aanvragen

Meer over Joost, de energielabel-expert

Mijn naam is Joost en ik ben het gezicht achter Energielabelexpert.nl. Met meer dan tien jaar ervaring als energieadviseur weet ik precies hoe ik u kan helpen met het energielabel. Wilt u uw woning verduurzamen of besparen op de energiekosten? Ook dan denk ik graag met u mee.

Mijn tarieven zijn net als mijn werkwijze: duidelijk, eerlijk en transparant. Bij mij hoeft u niet bang te zijn voor kleine lettertjes of verborgen kosten. Mijn werkgebied spreidt zich uit over heel Noordoost-Brabant.

Benieuwd hoe ik u kan helpen met uw energielabel? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan.

Toine Welten
Toine Welten
2023-05-09
Snelle en professionele service verleend door Joost. Zeer aan te bevelen.
Jan-Willem Strik
Jan-Willem Strik
2023-03-22
Prettige communicatie en snelle levering van het label
Tim Baaijens
Tim Baaijens
2023-03-07
Heel fijn, snel en vooral kundig geholpen! Prettig werken met Joost!
bas De smedt
bas De smedt
2022-12-13
Joost Heeft ons zeer vriendelijk te woord gestaan. De afspraak is vlot verlopen waarbij Joost kundig zijn rapport heeft opgemaakt. Joost is prettig in de omgang, reageert adequaat en is zeer kundig
Zom Boïde
Zom Boïde
2022-12-08
Prima service van een vakman. Dikke aanrader!
vTUYL BV woninginrichting
vTUYL BV woninginrichting
2022-12-01
Snelle reactie op de mail. Heeft serieus werk gemaakt voor het opstellen van ons energie label.
Daan van der Werf
Daan van der Werf
2022-10-29
Joost heeft ons vriendelijk, kundig en snel geholpen aan een nieuw energielabel! Ik kan van harte aanraden om met hem contact op te nemen als je een nieuw energielabel nodig hebt.
Joost Dallinghaus - Energielabelexpert

De Energielabel-expert van Helmond

Woont u in Noord-Brabant in de omgeving van EindhovenDen Bosch, Tilburg, Helmond of Oss? Dan is een afspraak snel gemaakt!

Noord Brabant