Persoonlijk
Energielabelexpert.nl werkt niet met onderaannemers. Joost is uw contactpersoon en staat u te woord gedurende het gehele proces.

Snel
Binnen vijf dagen na de opname van de woning ontvangt u uw energielabel op maat.

Betaalbaar
Energielabelexpert.nl hanteert eerlijke, heldere tarieven. Geen kleine lettertjes of verborgen kosten.

Kwaliteit
Joost is gediplomeerd energielabel-adviseur en specialist in het verstrekken van energiecertificaten

Wat is een energielabel?

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. De labels lopen van G tot A++++. Een volledig geïsoleerde woning met zonnepanelen op het dak kan een label A++++ hebben, terwijl een oud pand zonder dubbele beglazing en dakisolatie wellicht een G-label heeft.

Wanneer heeft u een energielabel nodig?
Als u uw woning wilt verkopen of verhuren heeft u een energielabel nodig. Sinds 2012 bent u verplicht om een energielabel aan te leveren zodra uw huis in de verkoop of verhuur gaat. Het is slim om al op tijd na te denken over het aanvragen van een energielabel. Ook bij de verkoop of verhuur van woonboten en vakantiewoningen is een energielabel verplicht. Een monumentaal pand heeft geen energielabel nodig.

Energieadviseur Energielabelexpert

Hoe wordt een energielabel opgesteld?

Een energielabel wordt opgesteld door een erkend energielabel-adviseur. Tijdens een inspectie neemt een expert de technische eigenschappen van de woning op en op basis hiervan wordt de energieprestatie van de woning berekend. De gegevens worden samengevoegd in een energierapport en deze wordt opgenomen in een landelijke database.

Hoe lang is een energielabel geldig?
Het energielabel is tien jaar geldig.

Energielabel aanvragen voor woning

Hoe werkt het aanvragen van een energielabel bij Energielabelexpert.nl?

Stap 1: Telefonische intake met Joost, de energielabelexpert
Neem telefonisch contact op met Joost (06-83545075) voor een intakegesprek. Tijdens de intake worden een aantal vragen over de woning gesteld en plant u samen met Joost de bezichtiging in.

Stap 2: Afspraakbevestiging en prijsopgave
Na het intakegesprek maakt Joost een prijsopgave. Hierin staan alle kosten vermeld. Energielabelexpert.nl hanteert eerlijke, heldere prijzen. U hoeft niet bang te zijn voor kleine lettertjes of vervelende verrassingen achteraf. Via e-mail ontvangt u een afspraakbevestiging voor de bezichtiging, inclusief de prijsopgave.

Stap 3: Bezichtiging en inspectie
Het belangrijkste onderdeel van de bezichtiging is het nalopen van de technische gegevens van de woning. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het benoemen van materiaalsoorten, de opname van de isolatiedikte en het checken van de cv-installatie. Aan de hand van deze verzamelde gegevens wordt de energieprestatie van de woning berekend.

Stap 4: Betaling
Binnen vijf werkdagen na de bezichtiging ontvangt u via e-mail een betaallink waarmee u de betaling voor het energierapport en bijbehorend label kunt voldoen.

Stap 5: Energierapport
Na betaling krijgt u toegang tot het digitale energierapport met energielabel van uw woning. U kunt het rapport zo vaak downloaden als u wilt.

Energielabel aanvragen

Meer over Joost, de energielabel-expert

Mijn naam is Joost en ik ben het gezicht achter Energielabelexpert.nl. Met meer dan tien jaar ervaring als energieadviseur weet ik precies hoe ik u kan helpen met het energielabel. Wilt u uw woning verduurzamen of besparen op de energiekosten? Ook dan denk ik graag met u mee.

Mijn tarieven zijn net als mijn werkwijze: duidelijk, eerlijk en transparant. Bij mij hoeft u niet bang te zijn voor kleine lettertjes of verborgen kosten. Mijn werkgebied spreidt zich uit over heel Noordoost-Brabant.

Benieuwd hoe ik u kan helpen met uw energielabel? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan.

Joost Dalinghaus
Joost Dalinghaus
2022-03-17
Patrick
Patrick
2022-03-14
Goed, snel en duidelijk contact!
Roy Scholte
Roy Scholte
2022-02-25
Prettig contact en snelle opvolging
Jerome Schiprowski
Jerome Schiprowski
2022-02-24
Erwin de Bruijn
Erwin de Bruijn
2022-02-22
Vanmorgen een bezoek gehad van Joost voor een inspectie en vanavond het e-mailtje ontvangen dat het al was uitgewerkt. Snelle service en netjes geregeld.
Margret Van Zutphen
Margret Van Zutphen
2022-02-21
Frank-Jan van Deijck
Frank-Jan van Deijck
2022-02-21
Vakkundig beoordeling van het energielabel en een supersnelle service, fijn!
Hugo Groenland
Hugo Groenland
2022-01-20
Prettig in communicatie en komt afspraken keurig na.
Sander Hüsken
Sander Hüsken
2022-01-19
Joost is zeer accuraat, neemt de tijd en komt zijn afspraken na! zeer goede ervaring met hem, dus zeer zeker aan te bevelen.
Maikel Van den Heuvel
Maikel Van den Heuvel
2022-01-13
Ik ben goed geholpen door Joost. Hij heeft het energielabel ook snel kunnen regelen. Ook heeft hij duidelijk en goed gecommuniceerd.
Joost Dallinghaus - Energielabelexpert

Wilt u het energielabel van uw huis verbeteren? Dan kan!

Een energiezuinig huis scheel enorm in de energiekosten. Voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen kunt u ook nog eens korting krijgen op de hypotheekrente. Heeft u interesse in het verbeteren van uw energielabel? Neem dan contact op met Joost! Hij adviseert u graag over het energiezuinig maken van uw huis.

Woont u in Noord-Brabant in de omgeving van EindhovenDen Bosch, Tilburg, Helmond of Oss? Dan is een afspraak snel gemaakt!

Noord Brabant