Persoonlijk
Energielabelexpert.nl werkt niet met onderaannemers. Joost is uw contactpersoon en staat u te woord gedurende het gehele proces.

Snel
Binnen vijf dagen na de opname van de woning ontvangt u uw energielabel op maat.

Betaalbaar
Energielabelexpert.nl hanteert eerlijke, heldere tarieven. Geen kleine lettertjes of verborgen kosten.

Kwaliteit
Joost is gediplomeerd energielabel-adviseur en specialist in het verstrekken van energiecertificaten

Wat is een energielabel?

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. De labels lopen van G tot A++++. Een volledig geïsoleerde woning met zonnepanelen op het dak kan een label A++++ hebben, terwijl een oud pand zonder dubbele beglazing en dakisolatie wellicht een G-label heeft.

Wanneer heeft u een energielabel nodig?
Als u uw woning wilt verkopen of verhuren heeft u een energielabel nodig. Sinds 2012 bent u verplicht om een energielabel aan te leveren zodra uw huis in de verkoop of verhuur gaat. Het is slim om al op tijd na te denken over het aanvragen van een energielabel. Ook bij de verkoop of verhuur van woonboten en vakantiewoningen is een energielabel verplicht. Een monumentaal pand heeft geen energielabel nodig.

Energieadviseur Energielabelexpert

Hoe wordt een energielabel opgesteld?

Een energielabel wordt opgesteld door een erkend energielabel-adviseur. Tijdens een inspectie neemt een expert de technische eigenschappen van de woning op en op basis hiervan wordt de energieprestatie van de woning berekend. De gegevens worden samengevoegd in een energierapport en deze wordt opgenomen in een landelijke database.

Hoe lang is een energielabel geldig?
Het energielabel is tien jaar geldig.

Energielabel aanvragen voor woning

Hoe werkt het aanvragen van een energielabel bij Energielabelexpert.nl?

Stap 1: Telefonische intake met Joost, de energielabelexpert
Neem telefonisch contact op met Joost (06-83545075) voor een intakegesprek. Tijdens de intake worden een aantal vragen over de woning gesteld en plant u samen met Joost de bezichtiging in.

Stap 2: Afspraakbevestiging en prijsopgave
Na het intakegesprek maakt Joost een prijsopgave. Hierin staan alle kosten vermeld. Energielabelexpert.nl hanteert eerlijke, heldere prijzen. U hoeft niet bang te zijn voor kleine lettertjes of vervelende verrassingen achteraf. Via e-mail ontvangt u een afspraakbevestiging voor de bezichtiging, inclusief de prijsopgave.

Stap 3: Bezichtiging en inspectie
Het belangrijkste onderdeel van de bezichtiging is het nalopen van de technische gegevens van de woning. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het benoemen van materiaalsoorten, de opname van de isolatiedikte en het checken van de cv-installatie. Aan de hand van deze verzamelde gegevens wordt de energieprestatie van de woning berekend.

Stap 4: Betaling
Binnen vijf werkdagen na de bezichtiging ontvangt u via e-mail een betaallink waarmee u de betaling voor het energierapport en bijbehorend label kunt voldoen.

Stap 5: Energierapport
Na betaling krijgt u toegang tot het digitale energierapport met energielabel van uw woning. U kunt het rapport zo vaak downloaden als u wilt.

Energielabel aanvragen

Meer over Joost, de energielabel-expert

Mijn naam is Joost en ik ben het gezicht achter Energielabelexpert.nl. Met meer dan tien jaar ervaring als energieadviseur weet ik precies hoe ik u kan helpen met het energielabel. Wilt u uw woning verduurzamen of besparen op de energiekosten? Ook dan denk ik graag met u mee.

Mijn tarieven zijn net als mijn werkwijze: duidelijk, eerlijk en transparant. Bij mij hoeft u niet bang te zijn voor kleine lettertjes of verborgen kosten. Mijn werkgebied spreidt zich uit over heel Noordoost-Brabant.

Benieuwd hoe ik u kan helpen met uw energielabel? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan.

Toine Welten
Toine Welten
2023-05-09
Snelle en professionele service verleend door Joost. Zeer aan te bevelen.
Jan-Willem Strik
Jan-Willem Strik
2023-03-22
Prettige communicatie en snelle levering van het label
Tim Baaijens
Tim Baaijens
2023-03-07
Heel fijn, snel en vooral kundig geholpen! Prettig werken met Joost!
bas De smedt
bas De smedt
2022-12-13
Joost Heeft ons zeer vriendelijk te woord gestaan. De afspraak is vlot verlopen waarbij Joost kundig zijn rapport heeft opgemaakt. Joost is prettig in de omgang, reageert adequaat en is zeer kundig
Zom Boïde
Zom Boïde
2022-12-08
Prima service van een vakman. Dikke aanrader!
vTUYL BV woninginrichting
vTUYL BV woninginrichting
2022-12-01
Snelle reactie op de mail. Heeft serieus werk gemaakt voor het opstellen van ons energie label.
Daan van der Werf
Daan van der Werf
2022-10-29
Joost heeft ons vriendelijk, kundig en snel geholpen aan een nieuw energielabel! Ik kan van harte aanraden om met hem contact op te nemen als je een nieuw energielabel nodig hebt.
Joost Dallinghaus - Energielabelexpert

Wilt u het energielabel van uw huis verbeteren? Dan kan!

Een energiezuinig huis scheel enorm in de energiekosten. Voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen kunt u ook nog eens korting krijgen op de hypotheekrente. Heeft u interesse in het verbeteren van uw energielabel? Neem dan contact op met Joost! Hij adviseert u graag over het energiezuinig maken van uw huis.

Woont u in Noord-Brabant in de omgeving van EindhovenDen Bosch, Tilburg, Helmond of Oss? Dan is een afspraak snel gemaakt!

Noord Brabant