Persoonlijk
Energielabelexpert.nl werkt niet met onderaannemers. Joost is uw contactpersoon en staat u te woord gedurende het gehele proces.

Snel
Binnen vijf dagen na de opname van het bedrijfspand ontvangt u uw energielabel op maat.

Betaalbaar
Energielabelexpert.nl hanteert eerlijke, heldere tarieven. Geen kleine lettertjes of verborgen kosten.

Kwaliteit
Joost is gediplomeerd energielabel-adviseur en specialist in het verstrekken van energiecertificaten

Waarom kiezen voor Enerielabelexpert?

– Snel en betrouwbaar
– Eerlijke tarieven
– Gedegen ervaring
– Geheimhoudingsplicht over uw gegevens
– Altijd één contactpersoon

Wanneer heeft u een energielabel nodig voor uw bedrijf?
Zodra u uw bedrijfspand gaat verkopen of verhuren is een energielabel verplicht (monumentale panden zijn uitgezonderd van deze regeling). Kunt u geen energielabel aanleveren op het moment dat u uw pand via een advertentie te koop of te huur aanbiedt? Dan riskeert u een boete. Het energielabel mag alleen worden opgesteld door een gecertificeerde energielabel-adviseur die fysiek langskomt voor de opname van het pand.

Energielabel expert Joost
Wat houdt een energielabel in?

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw bedrijfspand is. Gebouwen die zeer energiezuinig zijn krijgen een groen label (A++++ tot en met B) en panden waar juist veel energie verspild wordt ontvangen een laag energielabel (C tot en met G).

Een voorbeeld van een energiezuinig bedrijfspand is een pand met een goed geïsoleerd dak, goed geïsoleerde leidingen, een warmtepomp, zonnepanelen en een energiezuinig ventilatiesysteem. Panden met een slecht energielabel hebben vaak geen of slechte isolatie en enkel glas.

Let op: per 1 januari 2023 moet een kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Voldoet het gebouw niet aan de eisen? Dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Wees er op tijd bij en vraag nu het energielabel van uw bedrijfspand aan via Energielabelexpert.nl!

Energielabel aanvragen

In vijf stappen naar een energielabel voor uw bedrijfspand

Stap 1. Telefonische intake
Energielabelexpert.nl regelt het energielabel voor uw bedrijfspand in een mum van tijd! Bel vandaag nog met energielabel-expert Joost (06 8354 5075) voor een telefonische intake of neem contact op via het contactformulier. Tijdens de intake stelt Joost een aantal vragen over uw bedrijfspand en vervolgens maakt u samen een afspraak voor de opname van het pand. Deze afspraak kan vaak dezelfde week nog worden ingepland.

Heeft u een drukke agenda of mag een bepaald productieproces tijdens kantooruren niet verstoord worden? Energielabelexpert.nl werkt flexibel en het is mogelijk om de afspraak buiten kantooruren te plannen als dat voor u beter uitkomt.

Stap 2. Prijsopgave
In de afspraakbevestiging voor de opname van het pand staat direct de prijs vermeld. De prijs is gebaseerd op het energielabel-verplichte deel van het pand. Weet u zelf (nog) niet om welk deel van uw pand het precies gaat? Dan gaan we in de prijsopgave uit van het totaal aantal vierkante meters van het pand.

Blijkt het energielabel-verplichte deel van het pand uiteindelijk uit minder vierkante meters te bestaan? Dan wordt de prijs na opname van het pand gecorrigeerd. Wel zo eerlijk.
Alle prijzen worden vermeld exclusief BTW.

Energielabelexpert.nl werkt met eerlijke, heldere tarieven. We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Zo hoeft u niet bang te zijn voor nare verrassingen achteraf.

Energielabel bedrijfspand

In vijf stappen naar een energielabel voor uw bedrijfspand

Stap 3. Opname
Energie-adviseur Joost komt bij u langs voor de opname van het bedrijfspand. Tijdens de opname worden de bouwtekeningen bekeken en de eigenschappen van het pand opgenomen. U kunt hierbij denken aan:
• de dikte van isolatie in gevel, vloer en dak
• het type glas en het type kozijnen
• het type en de status van de cv-installatie
• aanwezigheid van zonnepanelen

De opgenomen gegevens worden op kantoor verwerkt tot een energielabel.

Stap 4. Een energielabel binnen vijf werkdagen
Binnen vijf werkdagen na de opname ontvangt u het digitale energierapport van uw bedrijfspand, met bijbehorend energielabel. In het rapport staan ook enkele aanbevelingen om uw pand energiezuiniger te maken.

Stap 5. Betaling
Samen met het energierapport ontvangt u een betaallink. Na het voldoen van de betaling krijgt u toegang tot het digitale energierapport. Het rapport kunt u zo vaak downloaden als u wilt.

Meer over Joost, de energielabel-expert

Mijn naam is Joost en ik ben het gezicht achter Energielabelexpert.nl. Met meer dan tien jaar ervaring als energieadviseur weet ik precies hoe ik u kan helpen met het energielabel. Wilt u uw woning verduurzamen of besparen op de energiekosten? Ook dan denk ik graag met u mee.

Mijn tarieven zijn net als mijn werkwijze: duidelijk, eerlijk en transparant. Bij mij hoeft u niet bang te zijn voor kleine lettertjes of verborgen kosten. Mijn werkgebied spreidt zich uit over heel Noordoost-Brabant.

Benieuwd hoe ik u kan helpen met uw energielabel? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan.

Toine Welten
Toine Welten
2023-05-09
Snelle en professionele service verleend door Joost. Zeer aan te bevelen.
Jan-Willem Strik
Jan-Willem Strik
2023-03-22
Prettige communicatie en snelle levering van het label
Tim Baaijens
Tim Baaijens
2023-03-07
Heel fijn, snel en vooral kundig geholpen! Prettig werken met Joost!
bas De smedt
bas De smedt
2022-12-13
Joost Heeft ons zeer vriendelijk te woord gestaan. De afspraak is vlot verlopen waarbij Joost kundig zijn rapport heeft opgemaakt. Joost is prettig in de omgang, reageert adequaat en is zeer kundig
Zom Boïde
Zom Boïde
2022-12-08
Prima service van een vakman. Dikke aanrader!
vTUYL BV woninginrichting
vTUYL BV woninginrichting
2022-12-01
Snelle reactie op de mail. Heeft serieus werk gemaakt voor het opstellen van ons energie label.
Daan van der Werf
Daan van der Werf
2022-10-29
Joost heeft ons vriendelijk, kundig en snel geholpen aan een nieuw energielabel! Ik kan van harte aanraden om met hem contact op te nemen als je een nieuw energielabel nodig hebt.

Voorbeelden bedrijfspanden waarvoor u een energielabel kunt aanvragen:

 • kantoorgebouw
 • sporthal
 • horecapand
 • schoolgebouw
 • winkel
 • logistiek centrum
 • sportkantine
 • fotostudio met kantoor
 • fysiotherapie-praktijk
 • bed en breakfast
 • kinderopvang of BSO
 • fitnesscentrum
energielabel aanvragen